Dan D z gosti

Skupina Dan D prihaja z Dolenjske. Kje torej bo ta sicer po celi Sloveniji uspešen in zaželen bend naredil večji žur, kot v svojem domačem kraju? Po lanskem decembru, ko so razprodali novomeški Dom kulture, so letos bookirali kar športno dvorano Marof. Še dobro, kajti tudi ta se je šibila pod težo in poskoki razživetih fenov.

Pred glavnim actom večera so publiko ogrevali domači Otium in Mi2, ki so se odpravili v Toplice in še vse naokrog, predstavili prihajajoči singel, priredbo sarajevskih Indeksov Sve ove godine, ter s Časom in ko naju ne bo napovedali bend večera. Da je čakanje hitreje minilo, so nas z YMCA nekaj minut zabavali Vaški ljudje, potem pa se je začelo. Množica je ponorela in vse do konca je ni ustavilo čisto nič. Prve vrste so glasno prepevale, Tokac jim je vsake toliko z veseljem prepustil svoje delo, drug za drugim so se vrstili hiti, pa tudi manj hiti so v Marofu delovali kot uspešnice desetletja. Nastop je pri Le naprej popestril Mešani pevski zbor Pomlad, glavna atrakcija za moške učke pa je bila Polona v spremstvu Guštija in benda, ki je poleg svoje Vedno zame pomagala še pri Rokah.

Počasi, Plešeš, Čas, Katere barve je tvoj dan?, Voda, Ko hodiš nad oblaki, Daj mi daj, Igra in tako dalje, vse do Za naju punca in s pomočjo gostov še beatlovske Help. Pravi koncert, pravi žur, pravi Dan D za dolenjski dan-D.

Tina H. Zakonjšek