Dan D na gostovanju v Furlaniji

Po več kot uspešnem glasbenem letu 2005 in Srf-ovem priznanju za najboljšo rock skladbo (Počasi), so Dan D odpotovali na kratko gostovanje v Italijo.

Na povabilo Telefriuli (televizije Furlanije-Julijske krajine) in avtorja glasbene oddaje “Musicafe” g. Alberta Zeppierija, so posneli enourno oddajo, v kateri so ob prijetnem klepetu predstavili štiri videospote, ki so zaznamovali njihovo dosedanje glasbeno ustvarjanje. Oddajo Musicafe si boste lahko ogledali danes – 10. marca 2006 – ob 22. uri na programu Telefriuli s ponovitvijo v nedeljo – 12. marca 2006 – ob 19.30 uri.

Poleg tega pa so istega dne na povabilo organizatorjev koncertnih večerov v glasbeni trgovini “Angolo della musica” (ki se nahaja v strogem centru Udin) pripravili še akustično predstavitev albuma “Katere barve je tvoj dan?”.

Prijeten večer v t.im. Angolo Clubu je povezoval novinar Mauro Missana, ki je vsem obiskovalcem predstavil zasedbo in orisal njihovo glasbeno pot, nakar so Dan D predstavili akustične različice nekaterih pesmi z omenjenega albuma (Čas, Voda, Le naprej, Sla in Počasi).

Njihov nastop je naletel na odličen odziv, saj so članek o gostovanju objavili v najpomembnejšem dnevnem časopisu za Furlanijo-Julijsko krajino “Il Messaggero Veneto” (milijon bralcev) in enem pomembnejših časopisov za severno Italijo “Il Gazzettino” (pet milijonov bralcev).