Obletnica

Leto je naokoli in Dan D so ponovno obeležili obletnico izida svojega aktualnega albuma.

Lansko prvo obletnico je obeležil razpis za najboljši remiks njihove skladbe, na katerega se je odzvalo lepo število dj-jev, ki so pesmi predrugačili in približali klubskim obiskovalcem širom Slovenije.

Naloga izbora najboljšega remiksa je bila težka, zato sta se na ponatisa cdja “Katere barve je tvoj dan?” uvrstilia kar dva, razgibana različica balade “Le naprej” in zanimiva izvedba velike uspešnice “Čas”.

Ponatisu albuma sta kmalu sledila še dva odmevna videospota.
Prvi ‘Le naprej’ je nastal iz posnetkov dvodnevnega koncerta in se kmalu uvrstil tudi na lestvico WCE, ki jo sestavlja MTV European, Mitja Okorn pa je v koprodukciji z RTV SLO posnel “vroči! spot za pesem “Počasi”.

Prepričljiva vizualizacija je nedvomno pripomogla k še večji razpoznavnosti skupine in ponovni dvojni nominaciji na letošnjem finalu Slovenskega radijskega festivala, kjer je bila pesem “Počasi” izbrana za Najboljšo rock skladbo leta 2005.

Prejeta nagrada potrjuje naklonjenost poslušalcev in radijskih urednikov, zmaga na izboru glasbene oddaje NOD pa je dokaz, da so Dan D deležni podpore tudi drugih domačih glasbenikov, ki so v preteklem letu oddali glasove za svoje favorite.

Ob vsem tem uspehu so novomeški rockerji drugo obletnico izida albuma ‘Katere barve je tvoj dan?’ obeležili na najbolj primeren način – z nastopom v živo.
Po šestih letih so ponovno nastopili v radijski oddaji Izštekani in svoje uspešnice predstavili v spremenjenih akustičnih aranžmajih, pri katerih se jim je pridružilo tudi nekaj zanimivih glasbenih gostov.

Koncertni nastopi ostajajo njihov največji adut in za letošnje leto Dan D-jevci, ki so sedaj pod okriljem agencije Uran, obljubljajo večje število koncertov, s katerimi se bodo predstavili vsem ljubiteljem dobre žive glasbe.